Skip to main content

Goedele staat bij de federale parlementsverkiezingen op de derde plaats van de Vlaams-Brabantse Open Vld-Kamerlijst. Liekens: “Ik engageer me al jaren voor een betere samenleving. Dit is de logische volgende stap. Ik kan niet langer aan de zijlijn blijven staan.”

Goedele woont in Dilbeek en is naast klinisch psychologe ook seksuologe en tv-persoonlijkheid. Al bijna twintig jaar is ze goodwill-ambassadeur voor de Verenigde Naties. In die rol ijvert ze voor een betere toegang tot seksuele en reproductieve rechten voor vrouwen overal ter wereld. Ze zet zich ook in voor de preventie van HIV en de noden van vrouwen op de vlucht.

Goedele: “Ik engageer me al jaren op mijn manier voor een betere samenleving. Dit is de logische volgende stap. Ik kan niet langer aan de zijlijn blijven staan. En ik kan niet tegen onverschilligheid. Politiek werkt misschien traag, maar als VN-ambassadeur heb ik geleerd dat verandering er niet komt door met een stormram op deuren te beuken, wel door de dialoog aan te gaan en zelf de handen uit de mouwen te steken. Dat wil ik nu doen.”

Volgens Goedele staan ons land, Europa en de wereld voor grote uitdagingen. “Die kunnen we alleen aan door samen te werken. Kijk naar het klimaat, veiligheid of migratie. Allemaal uitdagingen die we echt niet in ons eentje gaan oplossen. En een muur bouwen rond ons land zal al helemaal niet helpen. Ik heb met mijn eigen ogen gezien hoe je vluchtelingenstromen alleen ten gronde kan aanpakken door de mensen ter plaatse perspectieven te geven, door de economie te laten draaien en door vrouwen gelijke rechten te geven. België is misschien een klein land, maar we kunnen daarin wel een voortrekkersrol spelen.”

Lijsttrekkers Gwendolyn Rutten en Maggie De Block zijn trots op hun kandidaat: “Goedele is een echt rolmodel, voor vrouwen én voor mannen. Haar engagement overstijgt letterlijk alle grenzen. We zijn blij dat ze dit nu ook in de politiek wil tonen. Ze is een aanwinst voor onze liberale partij, en binnenkort hopelijk ook voor het federale parlement, waar ze ongetwijfeld haar ongezouten mening zal uiten. Ze gelooft net als wij dat we enkel door samen te werken vooruit kunnen.”

Alexander De Croo: “Goedele is natuurlijk geen onbekende voor de politiek en voor onze partij. Ik ken ze al lang persoonlijk als een uitstekende VN-ambassadeur. We hebben al bijzonder goed samengewerkt voor She Decides en #SheIsEqual, twee campagnes ten voordele van gelijke vrouwenrechten en reproductieve gezondheid. We maken vandaag samen al echt een  groot verschil op het terrein voor duizenden vrouwen. Ik wil met Goedele die lat nu nog hoger leggen.”