Skip to main content
Goedele Liekens vindt dat er te weinig woorden zijn om goed te kunnen uitleggen wat mensen voelen tijdens de seks. “We zouden meer woorden moeten bedenken voor liefde en genot.”

“We vragen wel aan elkaar: wil je melk in je koffie? Maar bij seks denken we dat iedereen dezelfde ‘koffie’ wil”, aldus de seksuologe in gesprek met Vrouw.

Volgens Liekens is er een uitgebreid woordenboek om uit te leggen hoe wijn smaakt. “Maar lief is lief. En in Nederland is seks ‘lekker’. Dat kan beter, toch?”

Ook aan haar kinderen maakt de seksuologe duidelijk dat praten over intimiteit in de slaapkamer gewoon moet kunnen. “Je moet die openheid als ouder stimuleren. Maak gebruik van iedere gelegenheid om het erover te hebben. Dat begint al jong. Als je met je peuter door het park wandelt en je ziet een koppeltje innig zoenen, vertel dan luchtig en kort wat tongzoenen is. Vroeger was de gedachte: je moet wachten tot er vragen komen. Maar als er geen juiste sfeer is, komen die vragen niet. Je moet actief open zijn.”