Skip to main content

Schepdaal, 2 oktober 2017 – Morgenavond is Goedele Liekens na een lange afwezigheid terug te bewonderen op VTM. De voormalige first lady van de zender, die momenteel hoge ogen gooit met succesvolle programma’s over seks en relaties op zowel de Nederlandse als de Britse televisie, maakte sinds 2012 geen eigen programma’s meer in Vlaanderen. “Ik was toe aan vernieuwing en een inhoudelijke uitdaging. Die vond ik bij de grootste Nederlandse zender RTL met programma’s als Goedele On Top en Sex Academy. In de UK heb ik een exclusief contract met de openbare omroep Channel 4 voor programma’s als Sex Box en Sex in Class. Ik ben dus wel even drukdruk genoeg maar zeg nooit nooit. Misschien keer ik ooit terug naar de Vlaamse buis.

En dat gebeurt dus morgenavond, 3 oktober in het programma Telefacts dat de integrale aflevering van Goedele’s opzienbarende Sex In Class te pakken kreeg. Goedele moest hiervoor een bijzondere toestemming tekenen. Het was dat programma waarmee onze Goedele doorbrak in de UK en waarvoor ze bedolven werd onder de lofbetuigingen van toonaangevende kranten als The Telegraph en The Guardian. Ze sierde zelfs de voorpagina van The Times. “We moeten deze geweldige vrouw klonen” kopten de kranten, “want elke school verdient een juffrouw Goedele”.

In het programma begeleidt Goedele 16 -17-jarige tieners op een strenge Britse uniformschool gedurende 14 dagen in hun seksuele ontplooiing. De resultaten zijn schrikbarende eye-openers voor al wie beweert dat seksuele opvoeding niet noodzakelijk is en de invloed van porno volkomen onschuldig.

Telefacts “De Grote Seks-enquête” met “Sex In Class” van Goedele Liekens op dinsdag 3 oktober om 21u45 op VTM.