Skip to main content

Ik was altijd grote fan van dit programma, lekker vuilspuiterij, op en soms òver het randje… maar dit?  Zou het een sociaal experiment zijn? Een test met fake news?? IK GELOOF DIT NIET.

Want zo bekent deze oude grijze man op televisie dat hij een vrouw verkrachtte. Zonder blikken of blozen. Het  ergst van al: het schelle lachen van zijn overjaarse macho tafelgenoten over deze ‘jeugdzonde’. Bulderend  “hoe groot was die kaars hahaha … “  en Wilfred die nog snel zijn aureooltje opzet met de opmerking  ‘wederzijdse goedkeuring’. Euh, … niet dus .

Echt of fake, eigenlijk ben ik hier wel blij om. Durft iemand nù nog te beweren dat geweld tegen vrouwen voldoende serieus wordt genomen? Dat de slinger is doorgeslagen. Zo jammer voor de grote meerderheid mannen,  die onterecht geassocieerd wordt met dit ranzige verhaal. Nee Johan, dit is géén normaal mannengedrag.  Gelukkig.

Het is goed dat de tijden veranderen. Maar, dit was en is nooit toelaatbaar. Ook niet in de jaren ‘60 of ‘70. Ook toen was dit geen grap maar verkrachting. Dit heeft te maken met een minimaal respect voor je medemens. Nooit valt het goed te praten dat je een vrouw – of man- , die bewusteloos op bed ligt, verkracht. Met whatever. Het zal je kind maar wezen.

In België komt er een nieuwe seksuele strafwet. Minister van Quikenborne verdubbelt de maximumstraf voor verkrachting.

De wetten zijn er, nu de maatschapplijke opvoeding nog!